O nas

Zgodba znamke Brin se je začela pisati natanko pred desetletjem, ko je Erik zdruzil dolgoletno znanje žgan­jekuhe svoje none in očeta in po njunih smernicah izdelave in načina kuhanja brinjevca ustvaril SVOJO prvo serijo, ki jo je natočil v prestižne kristalne steklenice. Za to potezo se je odločil, ker je tej premalo cenjeni pijači, ki služi kot odličen digestiv, želel povrniti ugled in jo postaviti na mesto, ki mu pripada.

Kasneje ga je vedno bolj zanimala tudi priprava gina, katerega priljubljenost v svetu zadnja leta vztrajno raste.

Samouk je s pomočjo knjig in internetnih forumov svoj recept skrbno razvijal, dokler mu ni po dveh letih in nešteto poskusih izdelave te pijače uspelo razviti gin za poznavalce, ki na policah domuje že skoraj štiri leta.

V tem času je Erik pridno raziskoval okuse in iz prvega gina, z destilacijo svežih zelišč ustvaril Brin Citrus, ki ga sam opiše kot »poletje v ginu«. Kombi­nacijo svežih, sladkih in začinjenih okusov za pravo osvežitev v vročih dopustniških dneh je dosegel z mešanjem brinovih jagod, citrusov, limonske trave, melise in limete. Vestno preiskovanje arom je nadalje­val z izdelkom Brin Virgin Zero, brezalkoholnim desti­latom, ki želi biti gin, vendar ga tako ne smemo imenovati, ker nima predpisanih 37,5 % alkohola.

Eriku najbolj pri srcu ostaja brinjevec zaradi dediščine njegove družine, medtem ko se je kot favorit kupcev in paradni konj znamke Brin uveljavil klasični gin.

A to se lahko ze v kratkem spremeni, saj se v Rodiku, na sečišču kraškega in brkinskega sveta, že kuhajo zanimive novosti, ki bodo prav tako natočene v dovršene črne steklenice, ki so jih lani na londonskem izboru International Wine & Spirits Competition izbrali za najboljse pakirano zgano pijaco na svetu.

 

Osnovni podatki:

Erik Sarkić s.p.

Rodik 41

6240 Kozina

ID za DDV: SI39071782 // Sem davčni zavezanec

Matična številka: 6793541000

t: 00386 40 822 066

e: erik@ginbrin.com

w: ginbrin.com

Close
Sign in
Close
Cart (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Currency